Selamat datang ke laman web rasmi Pejabat Wakaf dan Endowmen , Universiti Sultan Zainal Abidin

Pertanyaan?

09-668 8957

Alamat

Aras 2, Bangunan Canselori Lama, UniSZA, Kampus Gong Badak, 21300 Kuala Nerus, Terengganu

Wakaf Dobi Pelajar

Cadangan pembinaan Wakaf Dobi di Universiti Sultan Zainal Abidin adalah projek pembangunan infrastruktur penting yang berpotensi untuk meningkatkan kualiti hidup komuniti universiti dengan ketara. Wakaf Dobi ialah kemudahan dobi yang diwujudkan melalui inisiatif wakaf, dan akan dikendalikan oleh Koperasi HEPA UniSZA untuk manfaat warga kampus.

Penyediaan Wakaf Dobi di universiti akan menawarkan perkhidmatan dobi yang mudah dan berpatutan kepada pelajar, yang boleh membantu meningkatkan taraf hidup mereka di kampus. Inisiatif ini juga akan meringankan beban kewangan bagi mereka yang mungkin bergelut dengan kos perkhidmatan dobi di luar kampus.

Selain itu, penubuhan Wakaf Dobi boleh menyumbang kepada matlamat kemampanan universiti dengan mengurangkan keperluan untuk mesin basuh dan pengering individu, yang boleh intensif sumber dan merosakkan alam sekitar. Ini akan membantu universiti mengurangkan jejak karbonnya dan menggalakkan amalan bertanggungjawab terhadap alam sekitar.

Kesimpulannya, penyediaan Wakaf Dobi di Universiti Sultan Zainal Abidin merupakan projek terpuji yang boleh memberi manfaat kepada warga kampus dalam beberapa aspek. Adalah penting bahawa projek ini diutamakan bagi memastikan aktiviti akademik dan penyelidikan, serta khidmat masyarakat, dapat dijalankan dengan cekap dan sejajar dengan universiti terkemuka lain.

Pelan Lokasi Wakaf Dobi Pelajar yang akan dibina.

Pelan Lokasi Wakaf Dobi

Hubungi Kami

Pejabat Wakaf dan Endowmen
Universiti Sultan Zainal Abidin
Kampus Gong Badak
21300 Kuala Nerus
Terengganu Darul Iman

  09-668 8957
logo3d left40 Tahun UniSZA utama

Lokasi